We Are Hiring

Osborn Residence

This Malibu home was a reconstruction from the fires years ago. The family wanted to be as proud of this new development as they were of the grandfathers' who built the original home on the site. The new design is larger and encompasses a 5000 sf new home and 700 sf guest home each separated for sound and privacy. Both homes are designed to be off the grid and use many sustainable features. The exterior pool is used to help offset required fire fighting needs. The interior is laid out with zone functions connected by bridges all radiating out in plan and section to form a single point within the home. With its 260 degree view, each room was specifically designed using and framed for its views and access to patios, all wrapping around in organic angles flowing around the property. Thick exterior walls cap the end of each wing and are canted and splayed to soften the feel and tie into the double coved exterior soffits around the entire structure. Greenhouse structures lower on the site area connected to the basement acting as an air flow chamber bringing air up into the house and up the 2 story volume area and out the clearstory window set high in the roof above the custom ocean pier type designed trusses. Each room opens up to the next allowing for views out to the ocean. The circular stair case wraps around the entry engaging the bridge with its hydroponic railing system. From hot water rood collectors, PV systems, water filling Pex piping for the hydronic floors, water conservation measures, natural lighting for most rooms from many directions, dual heart recovery systems, and natural materials, this home is truly something to appreciate.