We Are Hiring

Heideman-Mammoth Lakes Residence

This 2nd project for a retired couple involved an expansive addition to an A framed Black Forest chalet. This addition and remodel was to accommodate their grandchildren. Many bedrooms and bathrooms were added. The top of the framed roof was raised to allow for another floor above the house and we added floors under the house. The circulation system of the entire chalet was revised and we created a 2 story vaulted space for informal gathering. Almost the entire house was remodeled. Traditional detailing was used in every room of the house, each room being distinctive in its own right. There is even a new loft type space at the apex of the framed structure. Exiting was an issue. This was the first time a plan checker ever called to tell us that even though this was a very complicated project we had no corrections required to our plans. The owner hired a general contractor who lived in the house for over a year while he built this major addition.