Javier's Cantina & Grill

Designer: Dodd Mitchell Design

To visit Javier's Cantina & Grill website click here

This 7,000 S.F. major remodel to an existing stand alone restaurant had a budget of $2,500,000.00. The restaurant is located in an existing large outdoor shopping center (The Spectrum Center in Irvine, CA) with high visibility and high pedestrian traffic. The project was designed to meet both the Owner's needs and the Center's design requirements. The entire interior dinning area and kitchen were redesigned. All areas were made accessible. The design included interior ramps because the various dinning areas were at different floor elevations. The building exterior was remodeled changing the entire appearance of the building,

While keeping the existing structural elements. We were hired by the owner through his designer, Dodd Mitchell Design. There were constant request for interior finish changes. We advised the owner to use his own construction company to avoid the extra cost of requesting change orders through the general contractor. The owner thanked us after the project completed because he saved over $1,000,000.00 by heeding our advice.